Scari

Scările executate corect pot avea un impact spectaculos și un focal în orice spațiu de locuit. Scările GLASSMET pun accent pe un design deosebit, cu o atentie sporita pe detalii, pentru a crea scări spectaculoase care vor dura generații si generatii.

In executia unei scari esenta este cunoasterea notiunilor de baza in conceperea si realizarea acesteia. Scarile pot crea iluzia de mai multa lumina si astfel pot juca un rol essential in proiectarea oricarei locuinte. Din postura de beneficiar GLASSMET, tot ce trebuie sa faceti este doar sa va decideti ce va doriti, iar echipa noastra va fi mai mult decat incantata sa lucreze cu Dvs propanandu-va o varietate de modele de scari. Indiferent de stadiul lucrarii, va putem oferi consultanta cu privire la toate optiunile disponibile pe intreaga durata de realizare a proiectului. In cadrul procesului de proiectare a scarilor, specialistii GLASSMET fac us de ani de experienta si expertiza tehnica pentru a realiza lucrari de inalta calitate. Indiferent daca proiectul este o constructive noua sau o renovare, avem cunostintele si know-how-ul necesar pentru a va putea oferi o scara potrivita locuintei Dvs, pentru a crea impactul dorit.


Etapele executiei unei scari:

  • Consultanta tehnica in ceea ce priveste alegerea tipului de scara, tinand cont de parametric functionali si estetici.
  • Estimarile initiale. In sensul de a gasi cele mai bune solutii incurajam clientii GLASSMET sa discute cu specialistii nostril inca din etape timpurii proiectului. Suntem bucuroși să oferim solutii privind specificațiile generale, pregătirea spatiului și bugetele posibile.
  • Oferta finala. Departamentul nostrum de ofertare va inainta estimari financiare complete si lipsite de ambiguitati. Contractele noastre ofera costuri detaliate, date de livrare si montaj precum si tarifarea clientilor in functie de posibilitatile financiare.
  • Masuratorile de executie finale. Fiecare scara este personalizata si are la baza masuratori exacte din teren. De precizia acestor masuratori depinde precizia produsului final.
  • Calculu de structura. Colaboram indeaproape cu structuristi pentru a certifica fiecare produs.
  • Executia in atelier. Inainte de inceperea executiei propriu-zise, clientul primeste schitele de executie si simularea 3D spre aprobare.
  • Montajul. Echipele noastre de montaj, compuse din lacatus, sudor in argon si slefuitor vor realiza lucrarea conform programului convenit.
  • Receptia finala. Dupa finalizarea montajului se va semna un process verbal de receptive finala fara obiectiuni.

Gama noastra de scari include o larga varietate, de la traditionale la moderne, pentru a imbina functionalitatea cu design-ul:

Intrebari frecvente:

1Cum obtin o oferta financiara? Executati scari si in provincie?

In ceea ce priveste oferta de pret, va vom trimite spre completare o fisa de cotatii, pe baza careia vom realiza oferta estimativa de pret. Astfel, cu cat mai multe informatii obtinem, cu atat mai aproape de realitate este oferta. Ne sunt foarte utile si planurile de arhitectura. Odata cu oferta noastra veti primi si cateva poze similare ofertei.

Executam lucrari oriunde in tara, si nu numai.

2Cat dureaza procesul de proiectare/executie/montaj?

Intreg procesul dureaza aproximativ 5 saptamani din momentul stabilirii tuturor detaliilor de executie si platii avansului. Din motive rationale de randament, incercam sa realizam o parte cat mai mare a lucrarilor in atelier, astfel incat la client sa se realizeze doar lucrarile de instalare si cele de finisare.

3Timingul si planificarea unei scari. Cand trebuie sa iau in calcul acest aspect?

La fel ca toate lucrarile de constructie, recomandam ca planificarea scarii sa se faca intr-o etapa cat se poate de timpurie, pentru a avea la dispozitie o varietate cat mai mare de optiuni de design. Totusi, daca deja va aflati in stadiul final al constructiei, puteti fi beneficiarul unei scari GLASSMET, chiar daca asta ar necesita eventuale retusuri minore.

4Normativele in vigoare in proiectarea scarilor. Care sunt formele ideale pentru scari?

In mod ideal, daca facem referire la scarile de interior intr-o locuinta privata, acestea ar trebui sa aiba o latime de acces de 950 mm, dar orice latime intre 850 - 1000 mm este acceptata. Unghiul recomandat de inclinare este intre 38-42 grade. Cu cat mai mic este unghiul, cu atat scarile vor fi mai usor de folosit, caz in care spatial atacat va fi mai mare.

Daca spatiul ne permite, folosim o inaltime a treptei de 180 mm si o latime a treptei de 250 mm.

Inaltimea balustradei trebuie sa fie min 900 mm deasupra treptelor.

5Cat de sigure sunt scarile din sticla? Ce grosime trebuie sa aiba sticla?

Pentru scarile noastre folosim doar sticla securizata. Aceasta este de 4 pana 5 ori mai rezistenta fata de sticla obisnuita la aceeasi grosime. Prin procedeul de securizare, aceasta este tratata in cuptoare de securizare, unde i se induc tensiuni interne care cresc rezistenta sticlei pana atinge cerintele standardelor europene EN-12150-1. In cazurile foarte putin probabile cand sticla securizata se sparge, aceasta formeaza cioburi mici.

6Care sunt preturile scarilor?

Avand in vedere ca avem o abordare personalizata a fiecarui client, preturile scarilor variaza in functie de marimea, complexitatea si detaliile de executie. Astfel, incurajam clientii sa ne ofere cat mai multe informatii pentru a realiza o oferta cat mai exact si mai rapida, oferta pe care sa se bazeze decizia finala. Toate ofertele noastre sunt gratuite.

7Care sunt conditiile de plata?

Conditiile de plata sunt dupa cum urmeaza:

-50% avans

-50% la finalul lucrarii dupa semnarea procesului final de receptive fara obiectiuni

8Cum lucreaza scarile cu trepte in consola? Sunt fezabile pentru proiectul meu?

Am implementat o serie de metode de montaj pentru treptele in consola pentru diferite tipuri de cladiri si in diferite stadia ale proiectului. In mod ideal, daca optati pentru o scara cu trepte in consola, este indicat sa beneficiati de o consultanta gratuita de specialitate din partea specialistilor nostri intr-un stadiu cat mai initial al proiectului. Recomandam asta pentru ca astfel se pot masca unele detalii de fixare, suduri structurale iar toata confectia support poate fi inglobata cu succes in constructie.

Structura scarii:

Clienti